Ingrediënten

  200 gram paddestoelen
  4 takjes koriander
  1 eetlepel honing
  1 eetlepel azijn
  1 eetlepel venkelzaad
  4 rode bietjes
  500 ml runderfond
  500 ml rode wijn
  50 ml sojasaus
  50 gram bruine suiker
  2 eetlepels tomatenpuree
  2 teentjes knoflook
  1 ui
  5 eetlepels olie
  zout en peper
  4 lamschenkels

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Maak het vlees schoon, dep het droog en bestrooi met zout. Bak de lamschenkels rondom aan in 2 eetlepels olie. Haal uit de pan. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit in 1 eetlepel olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak hem kort mee. Doe er de bruine suiker en de sojasaus bij. Blus af met de wijn en de fond. Verwarm tot het kookpunt en voeg het vlees toe. Laat ca. 2 uur op laag vuur stoven. Voeg ca. 15 minuten voor tijd de paddestoelen toe. Kook de bietjes in ca. 40 minuten gaar. Spoel ze koud en schil ze. Laat ze volledig afkoelen. Schaaf of snij de bieten in dunne plakken. Maak het venkelzaad fijn en fruit het in 2 eetlepels olie. Laat afkoelen. Klop er de azijn en de honing doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Maak de bietjes aan met de dressing. Hak de koriander grof en strooi over het vlees.