Ingrediënten

  2 citroenen
  1 stuk ontbeende lamsbout van 800 gram, opgebonden
  1 theelepel gemalen komijn
  olijfolie
  50 gram geschaafde amandelen
  1 eetlepel honing
  75 gram boter

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Boen de citroenen schoon en rasp de schil heel dun. Pers 1 citroen uit. Wrijf het vlees in met zout en komijn, en daarna met een deel van het citroenrasp. Verhit de oven op 150 graden. Verhit wat olie in een braadpan. Droog het vlees af en braad het aan alle kanten aan in de olie. Leg het dan in een vuurbestendige ovenschaal en zet 1 uur in de oven. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Lag na het braden het vlees op een plank en verpak het in aluminiumfolie. Verhit de ovenschaal op het fornuis en giet er het citroensap in. Laat bruisen en roer. Draai het vuur laag en meng er de honing door en de rest van de citroenrasp. Roer er de boter door en giet de saus in een kom voordat de boter helemaal gesmolten is (anders schift de saus). Snij het vlees in plakken, giet er wat saus over en strooi er wat amandelen over. Serveer de rest van de saus er apart bij.