Ingrediënten

  2 teentjes knoflook, fijngehakt
  60 ml olijfolie
  1 ui, gesnipperd
  500 gram magere runderlappen, in blokjes
  1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  1 theelepel kaneelpoeder
  1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  400 gram kidneybonen (blik), uitgelekt en afgespoeld
  250 ml rundvleesbouillon
  1 eetlepel cacaopoeder
  2 grote tomaten, in stukken
  1 winterwortel, geschild en in stukken
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan. Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de komijn, koriander, kaneel, rode peper en wortel erdoor en bak even mee. Schep de tomaat en cacao erdoor en bak 3-4 minuten. Schep het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat op een lage stand 2 uur zachtjes stoven. Roer circa 15 minuten voor het einde van de stooftijd de kidneybonen erdoor en verwarm mee. Serveer met aardappelpuree of rijst.