Ingrediënten
75 gram grano padano (geraspt)
25 gram roomboter
500 gram aardbeien
750 ml kippenbouillon (van tablet)
100 ml witte wijn of medium dry sherry
2 eetlepels verse Italiaanse kruiden
1 pak risottorijst (400 gram)
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels olie
75 gram rucolasalade
150 gram Parmaham
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
In braadpan olie verhitten en ui zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en roerbakken tot alle korrels glanzen. Kruiden en witte wijn of sherry toevoegen. Wijn (of sherry) laten verdampen. Helft van de bouillon toevoegen. Rijst in open pan in 20 minuten zachtjes gaar laten worden. Regelmatig roeren, als bijna alle bouillon door de rijst is opgenomen telkens nieuwe scheut bouillon toevoegen. Aardbeien schoonmaken en halveren, grote exemplaren in vieren snijden. Aardbeien laatste 5 minuten door risotto scheppen en meewarmen.
Boter en kaas voorzichtig door risotto roeren en risotto pittig op smaak brengen met peper.
Deksel op de pan leggen en risotto 3-5 minuten laten staan.
Rucola over borden verdelen en aardbeienrisotto erop scheppen. Plakjes ham los op risotto draperen en rst van aardbeien erover verdelen.
Recente reacties