Ingrediënten

  30 gram grove mosterd
  200 gram mayonaise
  100 ml koolzuurhoudend mineraalwater
  1/2 theelepel cayennepeper
  40 gram maizena
  160 gram bloem
  200 gram geraspte oude kaas
  3 zoete uien
  1/2 citroen
  2 liter zonnebloemolie om in te frituren
  200 ml Texels Skuumkoppe (bier)

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Meng voor de dipsaus de mayonaise en mosterd in een kom. Pers de halve citroen uit en voeg sap naar smaak toe aan de dipsaus. Pel de zoete uien en snij ze in ringen van 1 1/2 cm dik. Haal de ringen los van elkaar. Meng de geraspte kaas, bloem, maizena, cayennepeper en eventueel wat zout in een kom. Roer er vervolgens met een garde langzaam het mineraalwater en bier door. Verhit de zonnebloemolie in een hoge pan of frituurpan tot 180 graden. Haal de uienringen in delen door het beslag. Frituur de ringen in 5-6 porties in ca. 4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de gefrituurde kaas-uienringen op een platte schaal met de dipsaus er apart bij. Natuurlijk lekker met een glas Texels Skuumkoppe.