Ingrediënten

  olijfolie
  300 gram penne
  200 gram zalmsnippers
  zout en peper
  1/2 krop ijsbergsla
  2 avocados
  3 eetlepels yoghurt
  2 eetlepels mayonaise
  2 eetlepels bieslook
  1 zakje pijnboompitjes, geroosterd

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Kook de penne met een scheutje olijfolie beetgaar en spoel af met koud water. Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Leg de zalmsnippers op een bordje en bestrooi met zout en peper. Zet het bord afgedekt in de magnetron en verwarm ongeveer 3 minuten op de hoogste stand. Snij intussen de ijsbergsla in dunne reepjes. Schil de avocado en snij deze in plakjes. Doe de yoghurt, mayonaise en bieslook in een bakje en roer alles goed door elkaar. Voeg peper naar smaak toe. Verdeel de sla en avocado over 4 borden. Leg daarop de koude pasta en de zalmsnippers. Verdeel de dressing erover en strooi de geroosterde pijnboompitten erover. Serveer de pasta met stokbrood en tapenade.