Ingrediënten

  1/2 komkommer, geraspt
  3 tenen knoflook
  400 ml dikke yoghurt
  1 glas ijskoud water
  olijfolie extra vierge
  amandelschaafsel
  2 handjes rucola, grof gehakt
  1 hand muntblaadjes, fijngehakt
  1 bos dille, fijngehakt
  peper en zout

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Doe de yoghurt in een grote schaal en klop glad met een garde. Roer het glas water er door en klop het tot een egale soep. Leg de tenen knoflook met een snuf zout op een snijplank en wrijf ze kapot met een mes. Klop de knoflook met het aanhangend zout door de yoghurt. Roer er de dille, munt, komkommer door. Voeg naar smaak zout en peper toe. Vind je de soep te dik voeg dan nog wat koud water toe. Zet de kom 30 minuten in de koelkast. Schep de soep in kommen en bestrooi met de gehakte rucola en amandelschaafsel. Besprenkel met olijfolie en serveer.