Ingrediënten

  1/2 citroen
  2 eetlepels creme fra?che
  1 kilo vastkokende aardappelen
  4 eetlepels zonnebloemolie
  4 eetlepels olijfolie
  4 pappadums (doosje 10 stuks, Patak
  75 gram verse koriander

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: keukenmachine.

Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. Aardappels schillen en in stukken snijden, in pan met weinig water in 20 minuten gaarkoken, citroenrasp aan kookwater toevoegen. In koekenpan met antiaanbaklaag zonnebloemolie verwarmen. Pappadums in stukken breken en ca. 15 seconden op hoog vuur in olie bakken tot driehoekjes groter en lichter van kleur zijn geworden. Pappadums op keukenpapier laten uitlekken.
Koriander inclusief steeltjes fijnsnijden. Aardappels afgieten en met stamper fijnstampen. Creme fra?che met olijfolie omscheppen.
Creme fra?chemengsel door aardappelpuree scheppen, nog even goed doorwarmen en puree op laag vuur iets laten indikken. Op smaak brengen met zout en peper.
Op laatst moment fijngesneden koriander door aardappelpuree roeren. Stamppot in warme schaaltjes scheppen. Met pappadums serveren.