Ingrediënten

  2 eetlepels geraspte kokos
  50 gram gepelde ongezouten pistachenoten
  100 ml kokosroom
  250 gram witte chocolade, fijngehakt

Bereidingswijze

Benodigdheden: vershoudfolie Voor 4 personen. Doe de fijngehakte chocolade in een grote kom. Verwarm de kokosroom tot net onder het kookpunt en giet op de fijngehakte chocolade. Laat ongeveer 5 minuten staan. Roer dan rustig met een garde tot alle chocolade gesmolten is en de chocoladeroom steviger wordt. Laat dit mengsel afkoelen tot koud en zet het dan in de koelkast om verder op te stijven. Hak de pistachenoten fijn en meng met de geraspte kokos op een groot plat bord. Schep steeds een flinke eetlepel van de chocoladeroom en draai er met een koele hand een balletje van. Rol direct door het pistache-kokosmengsel en leg de balletjes op een bord. Bewaar tot het serveren afgedekt met folie in de koelkast.