Ingrediënten

  80 gram boter
  150 gram gemalen kokos
  200 gram rietsuiker
  2 theelepels bakpoeder
  300 gram bloem
  raps en sap van 1 limoen
  300 ml kokosmelk
  2 eieren
  snufje zout

Bereidingswijze

Extra nodig: bakblik (23 cm doorsnede), ingevet of bekleed met bakpapier. Voor 8-10 plakken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Klop ondertussen de eieren los met de melk en het limoensap. Meng de bloem, bakpoeder, suiker, kokos en limoenrasp met een snuf zout in een ander kom. Giet er daarna het eimengsel en de gesmolten boter bij. Meng alles met een lepel snel tot een glad beslag en schep dit in het bakblik. Bak het brood in 60 tot 70 minuten goudbruin en gaar. Test door met een satéprikker in het kokosbrood te prikken: als deze er schoon uitkomt is het het gaar. Zet het anders nog 10 minuten terug. Laat het kokosbrood 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster. Snij het brood in dikke plakken en serveer.