Ingrediënten

  200 gram roombrie
  2 friszoete, stevige appels (bijv. jazz)
  1 knolselderij
  3 bosuitjes
  800 gram kruimige aardappelen
  60 gram walnoten
  125 gram crème fraîche
  1 groentebouillontablet

Bereidingswijze

Benodigdheden: ovenschaal 20 x 30 cm, ingevet) Voor 4 personen. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Doe in een ruime pan en kook in water met zout in 20 minuten gaar. Schil ondertussen de knolselderij, snij hem in gelijke stukken en voeg de laatste 10 minuten toe aan de aardappelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bosui in ringetjes. Snij de appels met schil, zonder klokhuis, in flinterdunne plakken. Snij de brie in de lengte in dunne plakken. Giet de aardappelen en de knolselderij af en vang 200 ml van het kookvocht op. Verkruimel de bouillontablet en los op in het vocht. Schenk terug bij de aardappelen en knolselderij, voeg de crème fraîche toe en stamp tot een grove puree. Schep de helft van de bosui erdoor. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en verdeel de appel, brie en walnoten erover. Bak ca. minuten in het midden van de oven. Bestrooi met de rest van de bosui. Lekker met pittige mosterd.