Ingrediënten

  zak spruitjes
  2-3 theelepels kerriepoeder
  bakje champignons
  2 of 3 uien
  paar teentjes knoflook
  theelepel gemalen komijn / djintan
  pakje gerookt spek in stukjes
  water
  paar aardappelen
  scheutje (olijf)olie

Bereidingswijze

Maak de spruitjes schoon, schil de aardappels en snij ze in stukje, pel de uien en snij ze in stukjes, pel de knoflookteentjes en snij ze in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en uien even aan tot ze glazig zijn. Voeg de spekjes toe en braad ze even aan. Snij de champignons in schijfjes of in vieren en bak ze even mee tot deze ook wat glazig worden. Kook intussen het water. Voeg de kerrie en gemalen komijn toe en meng alles door elkaar. Voeg de spruiten en aardappelen toe (meng alles even door elkaar) en voeg zoveel kokend water toe dat het bijna onder water staat. Breng aan de kook en laat het geheel met de deksel op de hapjespan 30 – 45 minuten zachtjes sudderen tot de spruitjes en aardappelen gaar zijn.