Ingrediënten

  1 pak fillodeeg (225 gram)
  1 pak zuurkool (500 gram)
  1 rode paprika
  1 rookworst
  4 eetlepels olie
  3 eieren
  125 ml creme fraiche

Bereidingswijze

Benodigheden: quichevorm, doorsnede ca. 26 cm.

Fillodeeg ontdooien. Oven op 200 graden voorverwarmen. Zuurkool laten uitlekken en fijnsnijden. Paprika in kleine stukjes snijden. Rookworst in plakjes snijden. Zuurkool, paprika en worst mengen.
Fillodeeg uitvouwen. Met keukenkwastje drie vellen deeg met olie bestrijken en met overhangende rand in ingevette quichevorm leggen. Weer drie vellen met olie bestrijken en op dezelfde manier in de vorm leggen, nu iets verspringen. Dit nog een keer herhalen.
In kom de eieren met creme fraiche loskloppen. Met zout en peper op smaak brengen en door zuurkool mengen. Zuurkool in vorm leggen. Laatste vel fillodeeg losjes over de vulling vouwen.
Deeg bovenop de taart licht met olie bestrijken. Taart iets onder het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar bakken.

Lekker met appelcompote.