Ingrediënten

  1/2 krop ijsbergsla, fijngesneden
  1 gegrilde kip, vlees in reepjes
  zure room, voor erbij
  sap van 1 limoen + partjes voor erbij
  1 theelepel worcestersaus
  8 bloemtortilla’s
  1 rode ui, fijngesneden
  1 avocado, vruchtvlees in blokjes
  1/2 theelepel mosterd
  2 tomaten in blokjes
  flinke snuf chilivlokken
  60 ml rodewijnazijn
  60 gram bruine suiker
  80 ml tomatenketchup
  2 eetlepels korianderblaadjes, fijngehakt

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Breng de tomatenketchup, suiker, azijn worcestersaus, mosterd en de chilivlokken in een steelpan op middelhoog vuur zachtjes aan de kook en laat 3 tot 4 minuten koken tot de suiker is opgelost en de saus kleverig is.

Meng de tomaat, koriander, avocado, ui en het limoensap in een kom voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Beleg de warme tortilla’s met de sla, verdeel de tomatensalsa erover en de kip. Serveer met de saus, zure room en limoenpartjes.