Ingrediënten
1/2 krop ijsbergsla, fijngesneden
1 gegrilde kip, vlees in reepjes
zure room, voor erbij
sap van 1 limoen + partjes voor erbij
1 theelepel worcestersaus
8 bloemtortilla’s
1 rode ui, fijngesneden
1 avocado, vruchtvlees in blokjes
1/2 theelepel mosterd
2 tomaten in blokjes
flinke snuf chilivlokken
60 ml rodewijnazijn
60 gram bruine suiker
80 ml tomatenketchup
2 eetlepels korianderblaadjes, fijngehakt
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Breng de tomatenketchup, suiker, azijn worcestersaus, mosterd en de chilivlokken in een steelpan op middelhoog vuur zachtjes aan de kook en laat 3 tot 4 minuten koken tot de suiker is opgelost en de saus kleverig is.
Meng de tomaat, koriander, avocado, ui en het limoensap in een kom voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Beleg de warme tortilla’s met de sla, verdeel de tomatensalsa erover en de kip. Serveer met de saus, zure room en limoenpartjes.
Recente reacties