Ingrediënten

  2 takjes rozemarijn
  100 ml kippenbouillon
  200 ml slagroom
  1 eetlepel olijfolie
  2 uien, in ringen
  2 teentjes knoflook, geperst
  2 eetlepels bloem
  300 ml donker bier
  4 kippenbouten
  handje verse peterselie, fijngehakt
  25 gram boter
  750 gram pastinaak
  150 gram champignons, in kwarten

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin de kip op hoge stand in circa 10 minuten rondom goudbruin. Neem de kip uit de pan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit de ui en knoflook glazig, roer de bloem erdoor en bak nog circa 1 minuut. Voeg vervolgens het bier de slagroom en de bouillon toe, roer goed door en breng het geheel aan de kook. Zet de warmtebron laag, doe de kip terug in de pan, voeg de rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel ongeveer 1 uur sudderen op een lage stand. Kook intussen de pastinaak in ongeveer 10 minuten gaar. Stamp tot een grove puree, voeg de boter toe en breng op smaak. Voeg de champignons toe aan de stoofpot en kook deze nog 5 minuten mee. Als de saus nog wat vloeibaar is kun je hem eventueel op een hoge stand verder laten inkoken. Serveer de stoofpot met de pastinaakpuree bestrooid met wat peterselie.