Ingrediënten

  225 gram kipfilet, in lange repen gesneden
  1 theelepel curry poeder (medium)
  1 theelepel honing
  2 eetlepels donkere sojasaus
  2 eetlepels verse koriander
  peper
  sap van een halve limoen
  1 theelepel suiker
  2 theelepels donkere sojasaus
  2 eetlepels pindakaas
  120 ml kokosmelk
  1/2 komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderen en in dunne plakjes
  2 eetlepels suiker
  4 eetlepels rijstwijn azijn

Bereidingswijze

Voor 2 personen. Roer de (2 eetlepels) sojasaus samen met de honing en currypoeder door elkaar. Breng op smaak met peper en leg de kiprepen hierin. Laat even marineren. Verhit ondertussen een grillpan. Rijg de kiprepen aan 6 (bamboe) sateprikkers van 15 cm lang en leg ze in de grillpan. Bak ze onger 4-6 minuten tot ze gaar en bruin zijn. Draai ze regelmatig om. Maak ondertussen de komkommersalade: Doe de azijn in een kom en roer er de suiker en wat zout door. Doe de komkommer er bij en roer alles door elkaar. Maak de dipsaus: doe de pindakaas in een kom en roer er de (2 theelepels) sojasaus door, met de suiker en de limoensap. Roer er dan voorzichtig de kokosmelk door tot je een romige saus hebt. Roer de koriander erdoor en peper naar smaak (kan ook een chilipepertje zijn). Verdeel de komkommersalade over twee schaaltjes en doe de dipsaus in twee bakjes. Verdeel de sate over twee borden en serveer met de komkommersalade en de dipsaus.