Ingredienten

  3 eetlepels arachide- of wokolie
  2 eetlepels citroensap
  2 eetlepels ketjap manis
  1/2 theelepel gemberpoeder (djahé)
  snufje cayenne- of chilipoeder
  1/2 struik bleekselderij, in boogjes
  100 gram gepelde pistachenoten, grof gehakt
  4 aardappels, schoongeboend
  500 gram kipfilet, in lange brede repen
  2 eetlepels gehakte platte peterselie
  2 teentjes knoflook, fijngehakt
  250 ml Griekse yoghurt of kwark
  2 eetlepels gehakte koriander
  2 sinaasappels, in partjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Benodigdheden: satéprikkers en aluminiumfolie Meng het citroensap met de ketjap, gemberpoeder, cayennepeper en olie. Marineer hierin de kipfilet ongeveer 20 minuten. Week intussen de houten satéprikkers in water zodat ze niet verbranden. Prik de aardappels goed in met een vork en leg ze in een cirkel op een bord. Gaar 6-8 minuten in de magnetron op 800 Watt. Laat de aardappels buiten de magnetron, verpakt in aluminiumfolie, nagaren. Maak een dressing van de yoghurt, knoflook en peterselie. Meng voor de salade de bleekselderij, sinaasappel en koriander door elkaar. Schep de helft van de dressing door de salade en breng op smaak met zout en peper. Rijg de repen kipfilet aan de prikkers en rooster de spiesen 3-4 minuten per kant in een hete koekenpan, grillpan of op de barbecue. Snij een kant van de aardappels in en verdeel de rest van de dressing erover. Bestrooi de kipsaté met de pistachenoten. Serveer met de aardappels en de bleekselderijsalade.