Ingrediënten

  1 dl creme fraiche
  beetje tijm
  handvol rucola
  3 eetlepels azijn
  olijfolie
  1 courgette, in plakken
  2 paprika s, in brede repen
  250 gram kipfilet
  300 gram ongeschrapte krieltjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Zet de oven op 225 graden. Pocheer de kipfilet door hem in goed gezouten, kokend water te laten glijden, het vuur uit te zetten en hem een kwartier afgedekt te laten staan. Haal de kip uit het water, laat hem afkoelen tot handwarm en snij hem in plakken. Kook de krieltjes net gaar in een minuut of 8, laat ze afkoelen en snij ze in helften of kwarten. Meng met zout. Leg de repen paprika en courgette naast elkaar in een ovenschaal en meng met wat olie. Bak ze 8 tot 12 minuten in de oven tot ze halfgaar zijn. Laat afkoelen. Klop een vinaigrette van 4 eetlepels olie, de azijn, de creme fraiche, zout en tijm. Meng de aardappeltjes en de kip voorzichtig met ruim de helft van de dressing en laat die een poos koel intrekken. Meng op het laatst de courgette, paprika en rucola met de rest van de vinaigrette en verdeel alles over 4 borden.