Ingrediënten

  2 dl kippenbouillon
  1 dl maisolie
  peper en zout
  8 kipkarbonades
  2 blaadjes citroenmelisse
  sap van 1 citroen
  2 teentjes knoflook
  1 ui
  1 theelepel kardemompoeder
  1 theelepel kerriepoeder
  20 gram verse gemberwortel
  1 stengel sereh
  2 1/2 dl yoghurt
  1 eetlepel honing

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Hak de gemberwortel, de sereh, de knoflook en de blaadjes citroenmelisse fijn en snipper de ui.

Verwarm in een hoge pan 1/4 dl maisolie en voeg hieraan de ui, knoflook, gemberwortel en de sereh toe. Voeg even later de kerrie en het kardemompoeder toe.

Blus het geheel af met het citroensap en voeg de yoghurt, honing en bouillon toe. Doe de citroenmelisse erbij en kook het geheel rustig door.

Bak de kipkarbonade in de resterende olie goudgeel. Leg de kipkarbonade dan in het yoghurtkruidenmengsel en laat ze in ongeveer 20 minuten gaar worden. Voeg tussentijds eventueel wat water toe.

Serveer de kipkarbonade in de saus met gekookte basmatirijst.