Ingrediënten

  1 eetlepel zonnebloemolie
  350 ml kippenbouillon
  2 eetlepels bloem
  1 teentje knoflook, geperst
  2 preien, in dunne ringen
  500 gram kipfilet, in blokjes
  125 gram spekblokjes
  1 eidooier, losgeklopt
  6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  2 takjes verse tijm
  2 eetlepels mosterd
  125 ml crème fraîche

Bereidingswijze

Nodig: 1 quichevorm van 28 cm doorsnede, ingevet. Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de spekblokjes knapperig. Voeg de kip, prei en knoflook toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de bloem toe, bak even mee en voeg de kippenbouillon, crème fraîche, mosterd en tijm toe. Laat ongeveer 5 minuten sudderen tot een romige saus. Schep de kip met de saus in de vorm en bedek ruim met het bladerdeeg. Snij overtollig deeg langs de rand af. Maak in het midden van het deeg een gat van ca. 1 cm doorsnee, hierdoor kan de stoom ontsnappen. Bestrijk het deeg met ei en bak de pastei in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin. Lekker met een frisse salade.