Ingrediënten

  15 gram koriander, fijngesneden
  200 ml kokosmelk
  2 theelepels garam massala
  3 eetlepels zonnebloemolie
  55 gram amandelschaafsel
  1 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
  2 tenen knoflook, fijngesneden
  1 rode peper, fijngesneden
  250 ml Griekse yoghurt
  400 gram kipfilet, in stukjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Bestrooi de stukjes kip met zout naar smaak en leg ze in de yoghurt. Schep de rode peper, de knoflook en de gember erdoor en marineer het minimaal 3-4 uur in de koelkast. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan goudbruin en laat het afkoelen. Laat de kip met marinade op kamertemperatuur komen. Neem de kip uit de marinade. Verhit de olie in een pan en bak de kip rondom aan. Draai het vuur laag (anders gaat de yoghurt schiften) en voeg de marinade toe. Bestrooi de kip met de garam massala. Voeg de kokosmelk toe en de helft van de amandelen. Laat het op een kookplaatje en met de deksel p de pan 15-20 minuten op laag vuur sudderen. Neem de deksel van de pan en laat het vocht op laag vuur even inkoken. Bestrooi kort voor het serveren met de koriander en de rest van de amandelen. Lekker met rijst of naanbrood.