Ingrediënten
4 scharrelkippendijen of -karbonaadjes
boter en olie
1 teen knoflook, geplet
30 gram mager rookspek, in reepjes
een halve liter kippenfond
10 bospeentjes, in stukjes van 3 cm lang
600 gram krieltjes, ongeschild
300 gram vers gedopte erwtjes
12 kleine uitjes of sjalotjes, gepeld
1 klein kropje sla
300 gram sperziebonen, gebroken
handvol gehakte platte peterselie
extra eetlepel boter
Bereidingswijze
Voor 4 personen. Wrijf de kip in met zout. Verhit de olie en boter in een grote braadpan en bak de kip op halfhoog vuur aan tot hij een mooie bruine kleur heeft. Haal hem uit de pan. Doe de knoflook en het spek in de pan en bak tot de knoflook kleurt. Doe de fond en de wortels in de pan en laat 4 minuten zachtjes koken. Voeg dan de aardappels toe, leg de kip er bovenop en kook 5 minuten. Dan de erwtjes, de uitjes en de sla in de pan. Voeg zout toe. Laat alles 15 minuten zachtjes koken met het deksel schuin op de pan. Kook intussen de sperziebonen beetgaar. Kijk of de saus erg vloeibaar is, zo ja, zet het vuur dan hoger want er moet weinig vocht overblijven. Meng tenslotte de boontjes de kruiden en een extra eetlepel boter door het gerecht.
Recente reacties