Ingrediënten

  4 scharrelkippendijen of -karbonaadjes
  boter en olie
  1 teen knoflook, geplet
  30 gram mager rookspek, in reepjes
  een halve liter kippenfond
  10 bospeentjes, in stukjes van 3 cm lang
  600 gram krieltjes, ongeschild
  300 gram vers gedopte erwtjes
  12 kleine uitjes of sjalotjes, gepeld
  1 klein kropje sla
  300 gram sperziebonen, gebroken
  handvol gehakte platte peterselie
  extra eetlepel boter

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Wrijf de kip in met zout. Verhit de olie en boter in een grote braadpan en bak de kip op halfhoog vuur aan tot hij een mooie bruine kleur heeft. Haal hem uit de pan. Doe de knoflook en het spek in de pan en bak tot de knoflook kleurt. Doe de fond en de wortels in de pan en laat 4 minuten zachtjes koken. Voeg dan de aardappels toe, leg de kip er bovenop en kook 5 minuten. Dan de erwtjes, de uitjes en de sla in de pan. Voeg zout toe. Laat alles 15 minuten zachtjes koken met het deksel schuin op de pan. Kook intussen de sperziebonen beetgaar. Kijk of de saus erg vloeibaar is, zo ja, zet het vuur dan hoger want er moet weinig vocht overblijven. Meng tenslotte de boontjes de kruiden en een extra eetlepel boter door het gerecht.