Ingrediënten

  1 pakje bladerdeeg (diepvries)
  1 pot kersen (zonder pit 350 gram)
  6 gemberbolletjes (pot)
  400 gram kipfilet
  zout en peper
  50 gram boter
  1 teentje knoflook
  1 1/2 zakje kerriesaus
  1 theelepel sambal oelek
  1 bekertje creme fraiche (200 ml)
  2 eetlepels paneermeel
  50 gram geraspte belegen kaas
  2 eetlepels melk
  1/2 eetlepel boter om in te vetten
  1 eetlepel bloem om te bestuiven

Bereidingswijze

Voor vier personen.
Benodigdheden: springvorm met doorsnede van ca. 24 cm.

Oven voorverwarmen op 200 graden. Bladerdeeg ontdooien. In zeef kersen laten uitlekken. Gember fijnhakken. Kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In hapjespan boter verhitten en kip rondom bruin bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kerriesauspoeder erover strooien. Gember, sambal, kersen en creme fraiche erdoor scheppen, 2 minuten laten pruttelen. Vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem, 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap van ca 28 cm doorsnede. Vorm bekleden met deeg en met vork gaatjes prikken in de bodem. Paneermeel erop strooien en kipmengsel in vorm scheppen. Kaas erover strooien. Rest van plakjes deeg op elkaar leggen en rand dichtdrukken. Bovenkant bestrijken met melk. Hartige taart ??n richel onder het midden van de oven in ca. 30 a 40 minuten goudbruin en gaar bakken.