Ingrediënten

  350 ml kippenbouillon
  1 blik tomaten, 400 gram
  250 gram langkorrelige rijst
  1 eetlepel Cajun kruiden
  75 gram chorizo, in plakjes
  2 teentjes knoflook, geperst
  1 rode peper, in dunne ringetjes
  1 gesnipperde ui
  2 kipfilets, in stukjes
  1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de olijfolie in een grote pan met een deksel en bak de kipfilet in 5 tot 8 minuten bruin. Haal de kipfilet uit de pan en zet apart. Doe de ui in de pan en bak deze 3-4 minuten totdat de ui zacht is. Doe dan de peper, knoflook, chorizo en Cajunkruiden bij de ui. Laat nog 5 minuten bakken. Doe de kip met de rijst erbij. Voeg de tomaten en bouillon toe. Doe het deksel op de pan en laat nog 20-25 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is.