Ingrediënten

  1 eetlepel boter
  2 eetlepels honing
  2 eetlepels tomatenketchup
  4 eetlepels hoisinsaus (toko)
  2 cm verse gember
  zout en peper
  4 haas- of ribkarbonades
  800 gram snijbonen

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Snij de snijbonen kleiner en kook ze ongeveer 10 minuten. Dep de karbonades droog. Bestrooi ze met zout en peper. Rasp de gember. Verhit de hoisinsaus met de tomatenketchup en de gember. Doe de honing erbij en breng kort aan de kook. Haal de pan van het vuur. Smeer de karbonades in met een deel het hoisinmengsel en bak ze om en om gaar. Bestrijk ze regelmatig met de rest van het mengsel. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak de snijbonen nog 1-2 minuten. Serveer de karbonades met de snijbonen en druppel er wat overgebleven hoisinsaus over.