Ingrediënten

  4 ribkarbonades
  50 gram boter
  2 kleine appels
  100 gram gerookte spekreepjes
  1 ui, fijngesneden
  4 eetlepels grove mosterd
  30 gram paneermeel

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Dep de karbonades droog en bestrooi ze met zout en peper. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en braad de karbonades 3 minuten per kant op hoog vuur. Schil de appels en snij ze in stukjes. Leg de karbonades op een bord en laat iets afkoelen. Bak in het achtergebleven bakvet de spekjes krokant. Voeg de ui en appel toe en bak al omscheppend ca. 3 minuten mee. Bestrijk de karbonades aan beide kanten met mosterd en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Schep het appel-spekmengsel over de karbonades en bestrooi het geheel met paneermeel. Snij de rest van de boter in piepkleine blokjes en verdeel over het paneermeel. Zet de oven in het midden van de oven en laat de karbonades in 15 tot 20 minuten gaar en bruin worden.