Ingrediënten

  125 ml creme fraiche
  4 eetlepels cranberrycompote (pot)
  1 dl port
  zout en peper
  4 kalkoentournedos
  250 gram oesterzwammen, in reepjes
  50 gram boter of margarine
  2 lente-uitjes, in ringen

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de oesterzwammen in 5 minuten lichtbruin. Haal ze uit de pan en zet ze tot gebruik apart. Bak de tournedos in de rest van de boter snel bruin, bestrooi ze met zout en peper en bak ze in nog ongeveer 10 minuten zachtjes gaar (keer ze halverwege). Haal het vlees uit de pan en hou warm in aluminiumfolie. Schep de port en de cranberrycompote in de pan en roer de aanbaksels los. Laat de saus ongeveer 3 minuten koken. Voeg de creme fraiche toe en de oesterzwammen en laat alles goed warm worden. Breng op smaak met zout en peper. Leg de tournedos op de borden en verdeel de saus erover. Garneer met de lente-ui.