Ingrediënten

  borrelglas Pedro Ximenez sherry
  4 eetlepels olie
  4 tomaatjes, in parten
  handje rucola
  2 eetlepel wijnazijn
  3 eetlepels olijf- of notenolie
  1 theelepel gemalen komijn
  1 blik linzen, 400 ml
  4 stukken kabeljauw met huid (a 150 gram)

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Zout de moten vis grodig en laat ze even buiten de koelkast staan. Verwarm de linzen en meng er de komijn door. Klop een vinaigrette van de olijfolie, azijn en wat zout. Meng de rucola met de tommten door de vinaigrette. Verhit de olie in een koekenpan. Droog de moten vis en bak ze op hoog vuur op de velkant. Draai na 2 minuten het vuur wat lager en bak nog 2 minuten. Draai daarna de vis om en bak nog 2 minuten. Haal ze uit de pan, zet ze even weg met het vel naar boven en dek niet af. Giet de sherry in de pan. Roer en laat bruisen. Leg op elk bord een schepje uitgelekte linzen, ernaast wat rucola met tomaat. Leg de vis tegen de linzen en lepel er wat saus omheen.