Ingrediënten
75 gram boter
1 sjalotje, gesnipperd
250 ml slagroom
4 kabeljauwhaasjes op huid
100 gram Hollandse garnalen
1 kg kruimige aardappelen
300 gram geschilde, gekookte bietjes
100 ml droge witte wijn
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Benodigdheden: staafmixer en pureestamper.
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snij de bietjes in blokjes. Verhit 25 gram boter in een hapjespan en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de bietjes toe en bak 2 minuten mee. Schenk de wijn erbij. Stoof de bietjes met de deksel op de pan 10 minuten. Voeg de room toe, verwarm 1 minuut en pureer de saus dan met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Hou de saus warm op laat vuur.
Bestrooi de vis met peper en zout. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de vis op de huid 6 minuten op middelhoog vuur. Keer na 4 minuten.
Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter, 100 ml kookvocht, peper en zout tot een puree.
Leg de vis op de borden. Verdeel de bietjessaus en garnalen over de ivs.
Lekker met worteltjes en peultjes.
Recente reacties