Ingrediënten

  600 gram rode uien
  50 gram boter
  2 eetlepels bruine basterdsuiker
  130 g Blue Stilton (blauwaderkaas)
  8 plakjes roomboterbladerdeeg
  125 gram crème fraîche
  150 gram Cheddar Tophat 48+ (kaas, geraspt)
  1 ei
  1 teen knoflook

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Snijd de knoflook fijn en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de knoflook 1 min. Voeg de ui en suiker toe en bak op middelhoog vuur 20 min. tot de ui gekaramelliseerd is. Schep regelmatig om.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC en meng de cheddar met de crème fraîche.

Bekleed de ovenschaal met 4 plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de ui over de bodem van de schaal. Schep het kaasmengsel erop en verkruimel de Blue Stilton erover.

Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol met de deegroller uit tot een rechthoekige lap. Dek de schaal af met het bladerdeeg en druk de randen met een vork aan. Maak met een mes 4 inkepingen, klop het ei los en bestrijk met het ei.

Bak ca. 25 min. in de oven. Haal uit de oven en serveer.