Ingrediënten

  6 plakken bacon
  nootmuskaat
  zout en peper
  4 eieren
  250 ml melk
  200 ml slagroom
  boter om in te vetten
  1,5 kg aardappelen
  1 bosje bosui
  50 gram Parmezaan
  100 gram belegen kaas

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Rasp de kaassoorten. Maak de bosuitjes schoon en halveer ze eventueel in de lengte. Schil de aardappels, was ze snij ze in grote stukken. Leg de aardappels en de bosuiin een grote ingevette ovenschaal. Verhit de oven voor op 175 graden. Kluts de slagroom, de melk en de eieren. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de kaas erdoorheen. Giet de eierroom over de aardappels. Bak het geheel ca. 1 uur en 30 minuten in de oven. Halveer de plakken spek in de lengte en verdeel ze na ca. 20 minuten over de aardappels. Dek de schotel eventueel na ca. 50 minuten af. Prik aan het eind van de baktijd de aardappels in, bak de schotel 15-20 minuten verder als ze nog niet gaar zijn.