Ingrediënten

  2 eetlepels droge sherry
  2 eetlepels sojasaus
  zout en peper
  2 eetlepels olie
  100 gram rijstmie
  4 plakjes rosbieflapjes a la minute
  4 bosuitjes
  1/2 rode paprika
  2 eetlepels sladressing naturel
  1 kleine komkommer

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Komkommer wassen en in plakjes snijden. In kom komkommer en dressing door elkaar scheppen. In pan ruim water aan de kook brengen. Paprika schoonmaken, wassen en in lengte in 8 reepjes snijden. Bosuitjes schoonmaken. 2 Bosuitjes in lengte halveren, rest in ringetjes snijden. Aan korte zijde van elk plakje rosbief 2 reepjes paprika en 1 stukje bosui leggen. Plakjes oprollen en vaststeken met cocktailprikker.

Van vuur af mie aan kokend water toevoegen en ca. 4 minuten laten staan. In zeef laten uitlekken.In koekenpan olie verhitten en rosbiefrolletjes in 3 à 4 minuten rondom bruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Op bord scheppen en met scherp mes schuin doormidden snijden. Aan bakvet 1 eetlepel water, sojasaus en sherry toevoegen en aanbaksels losroeren.

Mie over twee borden verdelen. Rosbiefrolletjes ernaast leggen. Saus erover en ernaast schenken. Komkommer ernaast scheppen en ringetjes bosui erover strooien.