Ingrediënten

  1 kg runder sucadelappen
  flesje Guinnes Export (ev. andere stout)
  4 uien
  500 ml runderbouillon
  2 winterpenen
  2 el worcestersaus
  500 gr vastkokende aardappels
  1 blikje tomatenpuree
  ev. peterselie voor garnering
  2 takjes tijm
  olie en boter om in te bakken
  2 tl suiker
  peper en zout
  4 tenen knoflook
  2 laurierblaadjes

Bereidingswijze

Voorbereiding – Snijd het vlees in dobbelstenen. – Maak de knoflook fijn. – Schil de aardappelen, schraap de wortels, pel de uien en plet de knoflook. – Snijd de uien in halve manen, de aardappelen in blokjes en de wortels in schijven. Bereidingswijze – Doe boter in een braadpan en bak hierin het vlees bruin, bestrooi met peper & zout en voeg de knoflook toe. – Voeg de suiker, tijm, laurier, tomatenpuree, worcestersaus, warme bouillon en de Guinness toe. – Breng het geheel aan de kook en laat dit op een laag vuurtje 1 uurtje sudderen. – Bak in olie de uien, aardappels en wortels ongeveer 10 minuten en voeg dit toe aan het vlees. – Laat het geheel nog 1 uurtje sudderen of totdat het vlees en de aardappelen gaar zijn. – Indien nodig bijvullen met vloeistof (bouillon, bier of water) – eventueel garneren met peterselie. Serveertip. – serveer met brood of rijst – uiteraard een Pint of Guinness