Ingrediënten
1 kg runder sucadelappen
flesje Guinnes Export (ev. andere stout)
4 uien
500 ml runderbouillon
2 winterpenen
2 el worcestersaus
500 gr vastkokende aardappels
1 blikje tomatenpuree
ev. peterselie voor garnering
2 takjes tijm
olie en boter om in te bakken
2 tl suiker
peper en zout
4 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
Bereidingswijze
Voorbereiding – Snijd het vlees in dobbelstenen. – Maak de knoflook fijn. – Schil de aardappelen, schraap de wortels, pel de uien en plet de knoflook. – Snijd de uien in halve manen, de aardappelen in blokjes en de wortels in schijven. Bereidingswijze – Doe boter in een braadpan en bak hierin het vlees bruin, bestrooi met peper & zout en voeg de knoflook toe. – Voeg de suiker, tijm, laurier, tomatenpuree, worcestersaus, warme bouillon en de Guinness toe. – Breng het geheel aan de kook en laat dit op een laag vuurtje 1 uurtje sudderen. – Bak in olie de uien, aardappels en wortels ongeveer 10 minuten en voeg dit toe aan het vlees. – Laat het geheel nog 1 uurtje sudderen of totdat het vlees en de aardappelen gaar zijn. – Indien nodig bijvullen met vloeistof (bouillon, bier of water) – eventueel garneren met peterselie. Serveertip. – serveer met brood of rijst – uiteraard een Pint of Guinness
Recente reacties