Ingrediënten

  wat mosterdpoeder
  2 1/2 dl kruidenbouillon
  300 gram mager lamsvlees
  300 gram witte kool
  100 gram bakbacon
  35 gram boter
  150 gram wortels
  500 gram aardappels
  2 uien
  2 eetlepels water
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: magnetron, ovenvaste schaal van minstens 2 liter inhoud en wat magnetronfolie.

De aardappels schillen en in gelijke stukken snijden. De aardappels met water afgedekt 8 tot 10 minuten op vol vermogen verwarmen in de magnetron. Het lamsvlees en de bacon in dobbelstenen snijden, de wortels schrappen en in gelijke plakjes snijden of grof raspen. De harde stronk uit de kool verwijderen en de kool in repen snijden. De ui pellen en fijnsnipperen. De boter in een ovenvaste schaal onafgedekt in ca. 2 minuten op vol vermogen in de magnetron smelten. De ui en het mosterdpoeder erdoor scheppen en onafgedekt in ca 2 minuten op vol vermogen glazig fruiten. De wortel, kool, bacon en het lamsvlees toevoegen en met de kruidenbouillon afgedekt in 15 tot 18 minuten op ongeveer driekwart vermogen verwarmen. De aardappels afgieten en door het groentemengsel scheppen, het mengsel moet door elkaar geschept worden en niet gestampt zodat het zijn structuur behoud.
De stew op smaak brengen met zout en peper