Ingrediënten

  1 eetlepel citroensap
  800 ml kokosmelk
  1 kaneelstokje
  1/2 theelepel gemalen venkel
  1 theelepel gemalen komijn
  1 eetlepel gemalen koriander
  1 eetlepel fijngehakte macademianoten
  1 eetlepel geraspte verse gember
  2 teentjes knoflook, geperst
  1 vers chilipepertje, zaad verwijderd en fijngehakt
  1 grote gele ui (200 gram) in dikke plakken
  750 gram kipfilet, in stukjes
  1 eetlepel arachideolie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de kip in gedeelten bruin en gaar. Haal de kip uit de pan. Verhit de rest van de olie en roerbak de ui, peper, knoflook en gember tot de ui zacht begint te worden. Voeg de noten en specerijen toe en roerbak ze tot de geur loskomt. Doe de kip terug in de pan samen met de kokosmelk en het citroensap en breng alles aan de kook. Draai het vuur lager en laat de saus zonder deksel ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot hij wat dikker begint te worden. Lekker met rijst.