Ingrediënten

  1 eetlepel currypoeder
  1 eetlepel fijngehakte verse gemberwortel
  2 tenen knoflook, fijngehakt
  1 theelepel zwart mosterdzaad
  4 eetlepels zonnebloemolie
  800 gram middelgrote vastkokende aardappels, geschild en gehalveerd
  4 grote scharreleieren
  1 groene peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  6 bosuitjes, in dunne ringetjes
  25 gram boter
  1 theelepel kurkuma
  yoghurt en mangochutney voor erbij
  gehakte verse koriander voor de garnering

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Kook de aardappels in ruim kokend water in 15 minuten net zacht. Giet af in een vergiet en laat een paar minuten afkoelen. Snij de aardappels in stukjes. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Strooi, als de olie heet is, het mosterdzaad in de pan en laat een paar seconden bakken, of tot de zaadjes beginnen te springen. Voeg de knoflook, gember, currypoeder en kurkuma toe en bak 30 seconden onder voortdurend roeren. Doe de boter in de pan en voeg, zodra de boter is gesmolten, nog 1 eetlepel olie en de aardappels toe. Laat 5 minuten bakken, schep regelmatig door elkaar. Strooi de bosui en groene peper over de aardappels en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappels over 4 warme borden. Veeg de pan schoon met keukenpapier en zet terug op het vuur. Voeg de rest van de olie toe en bak de eieren 2-3 minuten. Schep de gebakken eieren op de aardappels, bestrooi met wat koriander en serveer met de yoghurt en mangochutney.