Ingrediënten

  1 1/2 kilo kruimige aardappelen
  zout
  500 gram zure appels
  400 gram zoete appels
  azijn
  4 speklapjes
  1 ui
  2 eetlepels honing

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Schil de aardappelen en de appels. Snij de aardappelen in stukken en kook ze met wat zout in ca 10 minuten gaar. Snij de appels in vieren en verwijder de klokhuizen. Snij 1/3 van de appels in kleine blokjes en de rest in grove stukken.
Voeg als de aardappels zo’n 10 minuten koken de grove stukken appel toe. Laat dit samen nog zo’n 10 minuten koken. Giet het vocht af. Breng het appelmengsel op smaak met azijn, zout en peper.
Bak de speklapjes uit en haal ze uit de pan. Pel de ui, snij hem in ringen en bak de ui ongeveer 3 minuten in het spekvet. Haal de ui uit de pan en bak de appelblokjes met de honing in het overgebleven spekvet. Verdeel de hete bliksem over 4 borden en leg de speklapjes met de ui en de appelblokjes erop.