Ingrediënten

  5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  bloem om uit te rollen
  1/2 eetlepel olijfolie
  100 gram reepjes kip
  3 eieren
  1 bekertje creme fraiche, 200 ml
  2 teentjes knoflook, gesnipperd
  4 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  peper en zout
  1 blik artisjokharten, uitgelekt en gehalveerd
  100 gram gerastpe belegen kaas.

Bereidingswijze

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnede van ongeveer 28 cm. Bestrijk een lage taartvorm met een beetje olie, bekleed hem met het deeg en prik het deeg op verschillende plaatsen in met een vork.
Verhit de rest van de olie en bak de kipreepjes al omscheppend bruin. Klop de eieren los met de creme fraiche, de knoflook, het bieslook, peper en zout. Verdeel de artisjokharten en de kipreepjes over de bodem van de taart en schenk het eimengsel erover. Strooi de kaas erover en bak de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden in ca. 25 minuten bruin en gaar.

Lekker met een gemengde salade.

Je kunt de artisjokharten ook vervangen door in puntjes gesneden puntasperges.