Ingrediënten

  2 eetlepels bloem
  8 sjalotjes in dunne schijfjes
  1 eetlepel boter
  100 gram tuinerwten, dubbel gedopt of diepvries
  150 gram doperwten
  50 gram chorizo, in plakjes of stukjes
  100 gram feta, grof verkruimeld
  50 ml room
  2 eieren
  8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  peper
  1/2 bosje kervel of peterselie
  75 gram gedopte verse kapucijners

Bereidingswijze

Nodig: een lage taartvorm, ingevet. Verhit 1 eetlepel boter en fruit hierin de sjalotjes in ca. 4 minuten zacht en lichtbruin. Laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de taartvorm licht met bloem en schud het overtollige bloem eruit. Bekleed de vorm met het bladerdeeg, druk de naden goed aan en snij de randen eventueel bij. Klop de eieren met de room en wat peper goed los en roer de feta erdoor. Giet dit mengsel op de taartbodem en verdeel de sjalotjes en de chorizo erover. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Blancheer intussen de groenten per soort ca. 2 minuten in kokend water en schep met een schuimspaan uit de pan. De groenten moeten nog knapperig en frisgroen zijn. Schud om met 1 eetlepel boter. Neem de taart uit de oven en schep de boontjes erop. Bestrooi met de kervel en serveer direct. Je kunt de taart van tevoren bereiden en opwarmen. Voeg dan de bonen en kruiden pas vlak voor het serveren toe zodat alles frisgroen blijft. Je kunt bladerdeeg uit de diepvries ook vervangen door een rol koelvers bladerdeeg.