Ingrediënten

  3-4 sneetjes (niet te vers) witbrood, zonder korst, fijnverkruimeld
  100 gram magere gerookte spekblokjes
  75 gram boter
  600 gram haricots verts, afgehaald
  50 gram walnoten, grof gehakt
  rasp van 1/2 citroen
  1 eetlepel gehakte (platte) peterselie
  zout en peper
  4 gedroogde tomaten op olie, in stukjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Kook de haricots verts 4 a 5 minuten in water met zout. Giet ze af en laat uitlekken. Verhit de helft van de boter en meng de boontjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper en hou warm. Bak het spek in een droge, hete koekenpan. Voeg het broodkruim en de rest van de boter toe en bak het kruim lichtbruin en krokant. Schep de peterselie, citroenrasp, walnoten en tomaten erdoor. Schep het mengsel over de bonen en serveer Ipv haricots verts kun je ook sperziebonen of diepvriestuinbonen gebruiken.