Ingrediënten

  1 theelepel kaneelpoeder
  1 theelepel volle yoghurt
  150 ml slagroom
  150 gram bruine basterdsuiker
  100 gram boter, in blokjes

Bereidingswijze

Nodig: schone theedoek en vershoudfolie Voor 4 personen. Maak de theedoek nat en leg in een vergiet. Zet het vergiet in een kom en zorg dat het de bodem niet raakt. Schep de yoghurt in de doek en dek af met folie. Laat minimaal 4 uur uitlekken in de koelkast (dit kan ook een dag of nacht van tevoren). Schep de hangop uit de doek in een kom. Roer de kaneel erdoor en zet weer terug in de koelkast. Smelt voor de saus de boter met de basterdsuiker en voeg de slagroom in een straaltje toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 3 minuten zachtjes borrelen tot de saus zo dik is dat deze op de bolle kant van een houten lepel blijft hangen. Schep met 2 natgemaakte eetlepels 3 quenelles van de yoghurt op een bord. Druppel de toffeesaus er in strepen over.