Ingrediënten

  2 flinke sneden beenham van een halve centimeter dik
  1 eetlepel boter
  1 eetlepel bloem
  2 dl runderfond of -bouillon
  1 dl madeira (of sherry of port)
  evt. paar eetlepels slagroom

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Smelt de boter in een ruime pan en roer er met een garde de bloem door. Laat onder constant roeren op een laag vuur garen. Op een gegeven moment, na een minuut of 3-4 gaat het mengsel kleuren. Schenk er op dat moment een scheut runderfond bij en laat het al roerend dikken. Voeg dan de rest van de fond en daarna de madeira (of sherry of port) bij, plus evt. de room. Laat alles nog 5 minuten heel zacht koken en breng op smaak met peper en zout. Voeg water toe als de saus te dik wordt. Warm de plakken ham kort op in de saus. Niet te lang anders wordt de ham taai.