Ingrediënten

  avocado
  mayonaise*
  kruiden/specerijen naar keus
  citroensap
  suiker

Bereidingswijze

* in plaats van mayonaise kan het ook met zure room of yoghurt

!!! het belangrijkste van dit recept is het proeven om je ingrediënten te bepalen !!!

Prak het vruchtvlees van de avocado fijn naar behoefte met een vork. Doe dit in de kom waar je de guacamole straks ook al in wilt hebben , want de rest van de ingredienten gaan hier ook in.

Doe hierna de mayonaise erbij en roer het een beetje door elkaar om te zien of je de juiste dikte hebt.

Kies de hoofdsmaak voor je guacamole (bv paprika of knoflook) en begin met dat poeder, voeg hierna steeds een beetje bij van wat je er nog meer in wilt.

— wordt je guacamole te dik of te sterk van smaak door de kruiden? —> voeg er dan wat citroensap aan toe en wat suiker om het zuur tegen te gaan. een klein beetje water kan ook, maar als je met kruidenPOEDERS werkt, proef je die alleen maar meer door het water later toe te voegen.

— probeer eens wat onverwachte kruiden en specerijen in je guacamole. Hier zijn wat dingen die ik al heb geprobeerd die goed bevallen zijn bij mij vrienden
-kaneel
-kerrie
-komijn
-gember
-tandoori
-kurkuma
-paprika
-knoflook
-peper en zout

en veel, heel veel combinaties !!!!!!!!!!!!!

je kan het zo gek maken als je zelf wilt !!!