Ingrediënten

  1 rol vers bladerdeeg (270 gram)
  2 theelepels gedroogde dille
  1 teen knoflook
  1 rode ui
  250 gram ricotta
  100 gram rauwe ham
  200 gram tuinerwten (diepvries)
  1 eetlepel (olijf)olie
  1 courgette
  250 gram groene asperges

Bereidingswijze

Nodig: bakpapier Voor 4 personen. Verwarm de oven voor tot 200 graden C. Doe de ricotta in een kom. Snipper de rode ui fijn en roer door de ricotta. Pers de knoflook erboven en voeg de dille toe. Roer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Snij het bladerdeeg in een zo groot mogelijke cirkel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de buitenste rand een 1/2 cm naar binnen zodat er een klein opstaand randje ontstaat. Bestrijk het deeg met het ricottamengsel. Snij de houtachtige onderkant van de asperges en verdeel de asperges over de taart. Bak de taart in ca 20 minuten iets onder het midden van de oven. Snij intussen met een kaasschaaf of unschiller lange linten van de courgette. Doe in een kom en schep om met de olie. Verhit een wok hoog vuur en roerbak de courgette 1 minuut. Neem uit de wok. Doe de tuinerwten met 3 eetlepels water in een steelpan en verwarm 4 minuten. Neem de taart uit de oven en verdeel de courgette, tuinerwten en ham erover. Tip: in plaats van bladerdeeg kun je ook vers taartdeeg (rol 230 gram) gebruiken.