Ingrediënten

  2 rijpe avocado’s
  150 gram ongezouten cashewnoten
  6 plakken gerookt ontbijtspek
  75 gram rucola
  4 eetlepels extra vierge olijfolie
  versgemalen zwarte peper
  1 teentje knoflook
  3 eetlepels citroensap
  75 gram veldsla

Bereidingswijze

Extra nodig: grillpan
Voor 4 personen.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in ongeveer 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen.

Snij de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil de vruchten. Snij het vruchtvlees in stukjes en sprenkel er 2 eetlepels citroensap overheen.

Meng de veldsla, rucola en avocado in een grote schaal. Doe de rest van het citroensap en 3 eetlepels olijfolie in een kom en pers de knoflook erboven. Klopt tot een dressing. Breng op smaak met de zwarte peper en eventueel wat zout.

Verhit de grillpan. Bestrijk het ontbijtspek met de rest van de olijfolie en gril 3 minuten. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukken.

Schep de dressing en cashewnoten luchtig door de salade en garneer met het spek.