Ingrediënten

  nodig: keukenmachine of staafmixer
  8 eetlepels limoensap
  11-13 eetlepels olijfolie
  150 gram crème fraîche
  200 gram jonge bladsla
  7 eetlepels witte balsamico
  3 eetlepels plantaardige olie
  1 1/2 bosje platte peterselie
  1 bosje munt
  2 teentjes knoflook
  3 eetlepels kappertjes
  2 theelepels dijonmosterd
  suiker
  zout en peper
  1 kg groene asperges
  1 kg kipfilet

Bereidingswijze

Voor 8-10 personen.

Was de asperges en snij de houtachtige uiteinden eraf. Snij de asperges schuin in ca. 1 cm brede plakken, houd daarbij de aspergekop heel. Doe de asperges in kokend water met wat zout en suiker, breng opnieuw aan de kook en kook ca. 2 minuten op laag vuur. Laat uitlekken in een zeef en spoel met koud water. Laat goed uitlekken en afkoelen.

Dep eventueel de kipfilet droog. Verhit de olie in een grote pan. Bak er de kipfilet 6-8 minuten per zijde in. Breng op smaak met zout en peper. Neem uit de pan.

Was intussen voor de salsa verde de peterselie en de munt. Schud droog en pluk de blaadjes van de takjes. Pel en snipper de knoflook. Pureer de peterselie, de munt, de knoflook, de helft van de kappertjes, de mosterd, het limoensap en 6-8 eetlepels olijfolie fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Roer de crème fraîche erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Was de sla en laat hem goed uitlekken. Roer voor de vinaigrette de balsamico, zout, peper en 1/2 theelepel suiker door elkaar. Klop er 5 eetlepels olijfolie doorheen. Meng de sla, de asperges en de vinaigrette en dien op in een platte schaal. Snij de kip in dunne plakken en verdeel ze over de salade. Verdeel de salsa verde eroverheen en bestrooi met de overige kappertjes.