Ingrediënten

  peper
  2 eetlepels citroensap
  4 eieren
  1 dl olijfolie, extra vierge
  2 takjes peterselie
  3 ansjovisfilets (blikje)
  zout
  1 kilo groene asperges

Bereidingswijze

Voor 4 personen (licht hoofdgerecht) Kook de eieren hard. Snij de houtige onderkant (ca 2 cm) van de asperges en was de asperges. Kook de asperges in ruim water met zout in 6 tot 8 minuten beetgaar. Hak de ansjovis en de peterselie heel fijn. Spoel de eieren af onder koud water, pel en halveer ze en haal de dooiers eruit. Wrijf de eidooiers boven een kom door een zeef. Voeg olie en citroensap in gedeelten al kloppend toe zoadat er een gebonden saus ontstaat. Hak het eiwit heel fijn en schep hier de ansjovis en de peterselie door. Breng op smaak met zout en peper. Laat de asperges uitlekken en verdeel ze over 4 borden. Schep de eiersalade erop en serveer met ciabatta.