Ingrediënten

  4 eetlepels olijfolie extra vierge
  1 theelepel suiker
  2 eieren
  300 gram feta
  6 milde peperoni (pot)
  150 gram zwarte olijven
  1 bosje platte peterselie
  6-8 tomaten
  1 komkommer
  2 little gems (kleine bindsla)
  zout en peper
  3-4 eetlepels citroensap
  4-6 eetlepels olie
  8-10 eetlepels paneermeel
  4-5 eetlepels bloem

Bereidingswijze

Voor 6 personen. Breng voor de vinaigrette het citroensap op smaak met zout, peper en suiker. Klop er 4 eetlepels olijfolie doorheen. Maak de little gems schoon, schud ze droog en snij ze in repen. Maak de komkommer schoon, snij hem in de lengte in vieren en snij hem in stukken. Maak de tomaten schoon en snij ze in plakken. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak de blaadjes fijn. Meng in een grote kom de sla, komkommer, de tomaten, de peterselie, de olijven en de peperoni met de vinaigrette. Snij de feta in repen van 1,5 – 2 cm dik. Kluts de eieren in een diepe schaal. Wentel de feta na elkaar in de bloem, dan in de eieren en ten slotte in het paneermeel. Verhit 4-6 eetlepels olie in een grote pan. Bak de feta er in ongeveer 5 minuten rondom goudbruin in. Laat de feta kort op keukenpapier uitlekken en verdeel de feta over de salade.