Ingrediënten

  2 eetlepels bloem
  2 eetlepels tomatenpuree
  zout en peper
  200 gram champignons
  3 uien
  2-3 eetlepels boter
  1 kg gemengd goulashvlees (rund- en varkensvlees)
  1 theelepel paprikapoeder
  250 ml rode wijn
  2 vleesbouillonblokjes
  4 tomaten
  400 gram tagiatelle
  5 eetlepels slagroom

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Dep het vlees droog en snij het eventueel kleiner. Verhit de boter in een braadpan. Bak hierin het vlees in 2 tot 3 porties op hoog vuur bruin. Haal het vlees uit de pan. Pel en snipper de uien. Maak de champignons schoon en halveer ze. Bak ze in het overgebleven braadvet, bak de uien kort mee. Doe al het vlees weer terug in de pan bij het champignonmengsel. Bestrooi met zout en peper. Roer de tomatenpuree erdoor en bak hem mee. Voeg de bloem en het paprikapoeder toe en fruit dit al roerend mee. Blus af met de wijn en 500 ml water. Breng aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat afgedekt ongeveer 1 uur en 30 minuten smoren op laag vuur. Was de tomaten, snij ze grof en voeg ze na een half uurtje toe. Kook de pasta beetgaar. Roer de slagroom door de goulash en breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en serveer met de goulash.