Ingrediënten

  1 glas droge witte wijn
  350 gram risottorijst
  2 tenen knoflook
  2 groentebouillonblokjes
  scheutje olijfolie
  4 sjalotjes
  75 gram notenmix, ongezouten
  125 gram rucola
  snufje peper
  200 gram gorgonzola
  2 peren

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Snipper de sjalotjes. Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotjes een paar minuten op laag vuur. Maak ondertussen een liter bouillon en houd dit warm. Pers de knoflook en deze al roerend even mee met de sjalotjes. Voeg de rijst toe. Bak deze al roerend even mee totdat alle korrels glanzen. Schenk dan de wijn erbij en roer het geheel door. Wacht tot alle wijn door de rijst is opgenomen. Voeg dan met een soeplepel een schep bouillon toe. Roer en wacht tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Herhaal dit tot de bouillon beetgaar is (dit duurt ongeveer 25 minuten). Snij de peren in lange dunne plakjes. Hak de noten grof. Wanneer de risotto beetgaar is, haal je de pan van het vuur. Voeg dan de gorgonzola toe aan aan de risotto en roer goed door. Leg op alle borden een flinke hand rucola. Verdeel hierover de risotto en garneer met de plakjes peer. Maak het af met een handje grof gehakte noten.